Hier kan u antwoorden vinden op vaak gestelde vragen.

Waarvoor kunnen Birchmeier sproeiers worden gebruikt?

Onze sproeiers, schuimapparaten en strooiers zijn geschikt voor zowel professioneel als privaat gebruik (huis en tuin, auto enz.). Ze kunnen ook in veel andere sectoren gebruikt worden; bv industrie, onstmetting, schoonmaak, facility management, bouw, landbouw, bosbouw, ongediertebestrijding, autosector en vele andere.

Waar kan ik een Birchmeier product kopen?

Onze producten zijn verkrijgbaar bij grootdistributeurs, gespecialiseerde winkels, tuincentra, DHZ zaken, machinehandels, ijzerwarenhandels.

Welke sproeier, schuimapparaat of strooier heb ik nodig voor welke job?

Onze online productwijzer helpt u het juiste toestel te vinden aan de hand van uw vereisten bv. vereiste grootte, kracht, chemische resistentie, accessoires. Op de relevante productpagina's vindt u technische gegevens, informatie wat te doen bij het eerste gebruik, gedetailleerde functionaliteit, gebruiksaanwijzigen en nog meer. Verdere informatie en advies kan u steeds inwinnen bij DCM zelf.

Welke accessoires zijn beschikbaar voor mijn Birchmeier product?

Een breed gamma accessoires werd ontworpen om tegemoet te komen aan bijna alle situaties. Het gamma omvat sproeidoppen in alle materialen en vormen, ventielen, sproeibomen, sproeikappen, verlengingen voor lansen en telescopische lansen, speciale handventielen en zelfs gebogen, dubbele of instelbare sproeidophouders. Op de productpagina van elke sproeier vindt u de bijhorende accessoires terug.

Waar kan ik wisselstukken kopen?

Particulieren kunnen wisselstukken kopen bij het verkooppunt waar ze hun toestel hebben aangeschaft. U kan de beschikbare wisselstukken van uw toestel terugvinden in de productwijzer. U kan de details uitprinten en bestellen bij het verkooppunt.

Zijn er wisselstukken beschikbaar voor oudere toestellen?

Ja, wanneer een toestel niet langer gemaakt wordt blijven de wisselstukken toch beschikbaar tot 10 jaar later.

Waar kan ik mijn Birchmeier toestel laten herstellen?

U kan uw toestel binnenbrengen bij het punt van aanschaf. Indien nodig sturen zij uw toestel naar de DCM hersteldienst in Grobbendonk.

Hoe vaak moet ik mijn toestel reinigen?

Onze producten zijn ontworpen op duurzaamheid, robuustheid en chemische resistentie. In de meeste gevallen zijn ze makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te maken. In bepaalde gevallen moeten ze na elk gebruik grondig worden schoongemaakt en onderhouden (bv bij gebruik van pesticiden, meststoffen, chemicalieën enz.). Zorg ervoor dat u steeds de gebruiksvoorschriften volgt. Controleer regelmatig uw sproeier of dat alles nog naar behoren werkt. Het reservoir, de slang, o-ringen en componenten kunnen verslijten naargelang het gebruik. Tijdig onderhoud en vervanging van de nodige wisselstukken verzekeren een veilig en betrouwbaar functioneren. Meer info vindt u op onze "Tips and tricks" pagina. Meer details zijn beschikbaar in de product pagina op deze website of via uw verkooppunt. Graag ook rekening houden met de aanwijzingen van de verkoper of fabrikant van het sproeimiddel of de chemicaliën.

Hoe bepaal ik de juiste hoeveelheid sproeimiddel (bv pesticide?)

Volg zeker de instructies van de fabricant van het sproeimiddel. Voor meer informatie, consulteer onze "Tips and tricks" pagina. Daar kan u ook een omrekeningstabel terugvinden.

Wat doe ik met overblijvend sproeimiddel?

Meng alleen de hoeveelheid die u nodig zal hebben. Als er sproeimiddel overblijft gooi het dan weg volgens de instructies van de fabrikant van het sproeimiddel. Het strekt tot aanbeveling om de pesticiden op te werken door te sproeien, eerder dan ze ergens uit te kappen. Onder geen beding mogen overschotten in waterwegen of riolen terechtkomen. Soms is het mogelijk om overschotten bij te houden voor een volgend gebruik. Verdunde chemicaliën hebben echter een beperkte houdbaarheid. Vele chemicaliën verliezen hun werking al na slechts enkele uren. Meer info vindt u op onze "Tips and tricks" pagina.

Heb ik beschermende kledij of een masker nodig bij het sproeien?

Dampen, spatten of contact met de huid kunnen schadelijk zijn. Volg daarom steeds de aanwijzingen op de verpakking van het sproeimiddel! Draag altijd handschoenen en een bril als u met chemicaliën aan de slag gaat.

Zijn Birchmeier sproeiers geschikt voor biologische bestrijdingsmiddelen?

Ja, ze zijn hiervoor uiterst geschikt. U kan biologische sproeimiddelen (ook eigen mengelingen) sproeien met het gepaste toestel. Het is belangrijk om het mengen zelf niet in het Birchmeier toestel te doen omdat dit het toestel kan beschadigen. Het mengen en/of verdunnen dient te gebeuren in een apart reservoir. Om verstroppingen te vermijden filtert u altijd de oplossingen. Een speciale organische filterzak is verkrijgbaar voor de Flox, Iris, Senior, RPD en REC rugsproeiers ter vervanging van de standaard zeef.

Wat is de beste behandeling tegen onkruid?

Herbiciden werken het best als ze toegepast worden tijdens het groeiseizoen. Het sproeimiddel mag de eerste 24 uur niet afgespoeld worden door regen of een beregeningssysteem. In tegenstelling tot een gieter, verkrijgt u bij sproeien kleine druppeltjes die zich aan het onkruid hechten en zo werkt de onkruidverdelger beter. Sproeien vermindert ook kwalijke gevolgen voor de onderliggende grond. Gebruik indien nodig een sproeikap, zo vermijdt u ongewenst wegwaaien van sproeimiddel en beperkt u negatieve invloed op de bodem. Werk op lage druk, dit produceert grotere druppes die ook minder snel wegwaaien. Aanbevolen sproeiers: Consulteer onze "Tips and tricks" afdeling op deze website.

Hoe bereken ik de juiste concentratie?

U vindt een omrekeningstabel terug op onze "Tips and tricks" pagina. Gelieve ook rekening te houden met de aanwijzingen op de verpakking van het sproeimiddel.